Christina

Det känns som jag snart ska explodera. Temperamentsmätaren har nått toppen och lyser i högrött.

Var idag och hämtade ut mitt nya modem från världens mest osmidiga utlämningsställe. När jag kommer hem sätter jag in lite pomme i ugnen i godan ro och kopplar in mitt nya modem. Jag upptäcker ganska snabbt att jag får borra ytterligare nya hål i väggen eftersom dom inte passar de andra modemet. Känner mig smått irriterad över det. Har snart en vägg som ser ut som en schweizerostost.

Kopplar ur det gamla å igång med det nya. Väntar på att lamporna ska blippa färdigt. Minutrarna går och jag stirrar mer och mer desperat mot lamporna. Inget mer blippande, men de lampor som ska lysa lyser inte.

Jag slog av och på modemet igen…. samma sak.

Körde en reset på modemet…. ingen skillnad.

Det enda modemet gjorde var att dra ström… ingen telefon och inget internet.

Hade jag varit en tecknad figur hade ansiktet blivit tomatrött och ånga hade kommit ut ur öronen på mig.

Ur med alla sladdar och kablar, fram med det gamla modemet, i med alla kablar och sladdar i det och vänta på att blippandet ska sluta. Knappar numret till supporten… 10-15 minuter väntetid. Arrrggghh. Sekunden efteråt hörs en röst som säger åt mig att slå in mitt telefonnummer om jag hellre vill bli uppringd när det blev min tur. Det var nåt nytt! Ringde ju bara häromdagen och då fanns inte det valet. Självklart valde jag hellre att bli uppringd än att sitta i luren och irritera mig ännu mer. 10-15 minuter senare ringde supporten upp.

Jag försökte ta det så lungt jag bara kunde när jag förklarade att nya modemet inte fungerade över huvud taget. Men jag lät nog ändå rätt upprörd om jag får gissa. Jag sa att jag varken har telefon eller internet med det nya modemet. ”Jaha, jo jag ser här att vi har kontakt med ditt modem”, sa Nissen. Ja men självklart! Jag fick ju koppla in det andra för att kunna ringa… puckhuvud! Innan han hann fråga sa jag att jag redan försökt att starta om, köra reset och hela faderuttan. ”Vart har du satt in alla kablarna då?” fortsatte Nissen att fråga. ”Ja, där dom passar såklart”, fick han till svar. Han insisterade på att jag ändå berättade vart varje kabel satt och jag började berätta. ”Jaha, men telefonkabeln ska inte sitta i uttaget som är märkt TEL utan i uttaget märkt WAN”. Jo det verkar ju väldigt logiskt… NOT! ”Ja men tack då provar jag det”, sa jag med min lenaste röst och kände mig urbota korkad.

Har du sett Disney’s Aladdin? ”Oh, vad jag känner mig fåraktig” (spola fram till 45 sekunder i klippet nedan). Det var min första tanke när jag la på luren. Jag fnissade lite för mig själv och kopplade lungt in modemet igen med rätt kablar på rätt ställe.

 

När modemet började att blippa igen gick jag in till köket för att servera mig lite pomme, panerad torsk och remouladsås. Jag slängde en kik på modemet under tiden och såg att telefonlampan lik för benat inte lyste. Jag gick å lyfte på telefonluren… bara brus. Jag starta om modemet, samma sak – gjorde en reset, samma sak. Internet hade kickat igång med rätt kabel på rätt ställe, men telefonen var totalt stendöd. Stubinen brann upp på en gång. Jag  tog tag i mobilen och slog numret till supporten. Då insåg jag att jag hade glömt bort maten och tyckte det var bäst att äta innan jag ringde.

Jag tog en tugga – kallt. Mmm… precis vad jag ville ha, kall mat som inte går att värma i micron utan att bli äcklig. Det var ju bara att kasta bort, men jag hade hunnit tappat matlusten så det var väl lika bra ändå. Tar upp mobilen igen och slår numret till supporten för att bli uppringd 5 minuter senare.

-”Lyser telefonlampan” frågar nissen.
-”Näe”. 
-”Vad händer när du lyfter på luren då?”
-”Det brusar bara”
-”Jag ser inte ens att du lyfter på luren, vad konstigt”, konstaterar nissen och fortsätter ”Kan du dra ur strömkabeln till telefon och sätta i den igen”.
-”Det är fortfarande samma sak, men det är ju inte telefonen det är fel på, den fungerar ju med alla andra modem” svarar jag.
-”Har du stickpropp eller kabel direkt i modemet?”
-”Jag har stickpropp”.
-”Kan du prova att sätta in kabel direkt i modemet?”
-”Men jag har ingen sån kabel på telefon”
-”Har du inte kvar kablar från det andra modemet då?” frågar nissen.
-”Men jag har ju ingen sån kabel på telefon, även om jag stoppar in en sån i modemet har jag ju ingenstans att ansluta den i telefonen. Det finns ingen sån kabel på telefonen!” svarar jag irriterat. Nissen provade att ringa till min hemtelefon och ringde, det gjorde den, men det var bara brus när jag svarade. Inte ens en tillstymmelse till att höra någon person bakom bruset.
-”Jag ser inte ens att du lyfter på luren när jag ringer” sa nissen och mumlade lite för sig själv innan han fortsatte ”Kan du sätta i det gamla modemet medans jag väntar kvar i telefonen så får jag se hur det ser ut då.

Jag gjorde som nissen sa… ur med alla kablar, fram med det gamla modemet, i med alla kablar och vänta på att lamporna ska sluta blippa.
-”Nu ser jag att vi får kontakt med ditt modem”, sa nissen.
-”Telefonlampan började lysa nu” sa jag och lyfte på luren ”nu har jag signal”.
-”Jaha. Vad konstigt. Då är det inte telefonen det är fel på iallafall” sa nissen.

Men jubeldåre! Jag har ju sagt det hela tiden!!!! 

-”Jag tar och skickar ett nytt modem till dig idag så du har det i mitten på nästa vecka. När modemet kommer, så ring när du ska koppla in det så gör du det tillsammans med supporten så att dom kan kolla på en gång att allt ser rätt ut. Spara alla modem du har hemma nu så att vi kan testa olika kombinationer ifall det nya inte skulle fungera. Sen får vi försöka komma fram till en kompensation”.

Jaha… då ska jag återigen till arslet av ingenstans för att hämta ett nytt modem, sen hem och testa det. Paketera alla modem som ska returneras och tillbaka till Privpak stället för att skicka tillbaka skiten som ändå inte fungerar.

Måttet är nu väldigt rågat och ett till modemfel och det kommer att rinna över så det sjunger om det!

Allmänt, ,

27 augusti 2010

En kommentar än så länge.

  1. jess skriver:

    åååh jag hatar sånt där. Jag får inte längre ringa in någonstans för Micke för jag gör mig bara ovänn med alla företag . haha

Posta en kommentar