Christina

Det tog över ett dygn innan någon från Polisen ringde upp mig. Men inte fasan blev jag klokare för det. Mest bara irriterad. 🙁

– Jag kan inte hitta något om din bil, sa kvinnan på andra sidan luren och fortsatte, vad var det som hade hänt egentligen?
– Ja, det är ju det jag också vill veta. Svarade jag, men fortsatte efter förfrågan att dra hela historien igen. Eller det jag visste i alla fall.

Och det jag visste var att Polisen varit på platsen och enligt uppgift hade dom även tagit dom som rammat min bil som då också tagit på sig skulden.

– Vi får väl se om det kommer in något om det här då, sa kvinnan.
– Eh, vaddå? Behöver inte polisen rapportera eller göra en anmäla om det här? frågade jag väldigt förvirrad.
– Nej, det behöver dom inte, fick jag till svar.

Hallå yxskaft!? Jo, men visst… polisen såg någon bli ihjälslagen eller någon göra ett bankrån, men kände helt enkelt inte för att rapportera det.  😡

Som konstaterat… stan är ju inte så jäkla stor, och sååå jäkla många poliser kan det väl inte ha varit som jobbade just den natten under dessa klockslag, så nån av dom borde väl kännas vid det här tycker man. Det var ju inte direkt ett lyktglas för 5,50 på biltema som gick sönder. Så det vore ju själva f*n om dom inte har skyldighet att rapportera vem som orsakat skadan när dom faktiskt var på platsen!

Man kan ju undra vart fasan skattepengarna går… det är ju varken till vården eller polisen i alla fall.

Hur som haver…

I det här fallet hade ju noteringarna kommit fram till slut i alla fall.

Kvinnan från polisen ringde upp igen efter ett tag och hade kommit på att hon hört om just den här olyckan, men hon hade inte så många detaljer att ge mig eftersom att ärendet inte fanns registrerat. Men hon kom ihåg att det var en taxibil som rammat min bil och att det var passageraren, som polisen sen omhändertagit, som orsakat olyckan.

Det räckte gott och väl för mig att få reda på det. Dels att det faktiskt fanns något ärende på det hela och är det en taxi är det ju inga problem vad gäller försäkringen och självrisken… hm… nu när jag tänker efter… Jag kanske ska låta taxibolaget skjutsa runt på mig under tiden som min bil står på verkstan. Utan någon kostnad för mig vill säga 😛

Första tanken jag hade när jag hörde att det var en taxibil som kört in i min, var att jag undrade om det var samma taxiförare jag mötte på skadeverkstan. Det vore ju just snyggt! Titta upp i himlen och vissla när han insåg vilken bil jag var där med, istället för upplysa mig om vad som hänt och kanske kläcka ur sig en liten ursäkt också.

Jaja… ett bekymmer avklarat i alla fall.

Allmänt, ,

7 november 2012

Posta en kommentar