Experiment efter kylskåpsrensning. Söt och krämig, perfekt till påsk.
2 portioner.
Riv skalet från 2 apelsiner. Tärna 1 kycklingfilé ca 1×1 cm. Marinera kycklingbitarna i apelsinskalet och svartpeppar.
Pressa juicen från 2 apelsiner i en kastrull. Häll i 1 dl creme fraise, 2 msk vatten, 1 msk honung och ca 1 msk var av finhackad persilja och purjolök. Låt koka tills det reducerats till önskad konsistens (eller blanda i lite idealmjöl), smaksätt med svartpeppar, vitpeppar och salt. Önskas lite mer umf kan man tillsätta lite chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och koka i 3 minuter, rör om då och då. Smaka av innan du lägger i kycklingen, annars kan den bli överkokt.
Serveras som soppa eller tillsammans med ris.
aaah tack , då vet jag vad dagens middag blir=)
Så lite så 🙂