Christina

Experiment efter kylskåpsrensning. Söt och krämig, perfekt till påsk.

2 portioner.

Riv skalet från 2 apelsiner. Tärna 1 kycklingfilé ca 1×1 cm. Marinera kycklingbitarna i apelsinskalet och svartpeppar.

Pressa juicen från 2 apelsiner i en kastrull. Häll i 1 dl creme fraise, 2 msk vatten, 1 msk honung och ca 1 msk var av finhackad persilja och purjolök. Låt koka tills det reducerats till önskad konsistens (eller blanda i lite idealmjöl), smaksätt med svartpeppar, vitpeppar och salt. Önskas lite mer umf kan man tillsätta lite chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och koka i 3 minuter, rör om då och då. Smaka av innan du lägger i kycklingen, annars kan den bli överkokt.

Serveras som soppa eller tillsammans med ris.

Apelsinkyckling á la Christina

Apelsinkyckling á la Christina

Mat, ,

30 mars 2010

2 kommentarer än så länge.

  1. jess skriver:

    aaah tack , då vet jag vad dagens middag blir=)

  2. Christina skriver:

    Så lite så 🙂

Posta en kommentar