Christina

Jag tycker det är lite skam att det fortfarande inte är skottat framför entrédörrar och i trapporna ute på området – det var ju över ett dygn sedan som värsta snöfallet kom och la ett flera decimeter tjockt snötäcke.

I helgen har det kommit en hel del snö. Framåt tiotiden igår såg man saftblandarna vara ute och skotta bort snön på vägarna i området. Av erfarenhet visste jag att jag hade en stor snövall bakom bilen efter det, så någon timme efter det pulsade jag på mig lite ytterkläder för att gå ner till parkeringen och sparka bort snön runt bilen. Jag var inte den enda som fått idén att skotta parkeringen, men jag var den enda som inte hade med mig en snöskyffel 🙂

Inte bara på parkeringen såg jag mina grannar med en spade i näven. Nä, även i trapporna ute på området och vid någon entrédörr stod det några stackare och försökte få undan en knähög vall som plogats upp.
Även om det är helg bör väl ändå området skottas så att de boende åtminstone kan ta sig in och ut från trapphusen. Alla vill väl kanske inte dra på sig skoterkängorna och overallen bara för att inte bli snöblöt när dom går hemifrån.

Området jag bor i har ”städats upp” – både lägenheter och ytterområde är nyrenoverade för att locka till sig lite mer euhm… skötsamt folk. Personligen skulle jag ju föredra att ha skottat framför entrédörren istället för att ha ett HTH kök (som det annonseras friskt om) eller ett nyplanterat träd på gården och då (uppenbarligen) istället få skotta själv om man ska ta sig nånstans. Men det kanske bara är jag det?

Ni som varit på ICA Maxi i Birsta under snösäsongen har säkert märkt något väldigt genomtänkt… dom har värmeslingor i marken utanför entrén, så där är det alltid snöfritt. Slasktigt emellanåt måhända, men den snön som kommer smälter bort direkt.

Det hade nog varit mer tilltalande att ha värmeslingor vid alla trapphusentréer istället för golvvärme i lägenheterna. Hur kallt blir det egentligen på golvet i en lägenhet?! Jag är frusen av mig men går då alltid barfota hemma (och har alltid gjort) utan att få isblå fossingar. Skulle jag bli kall så äger jag faktiskt både strumpor och tofflor.

Behöver jag säga att jag inte tycker om vintern? 😛

Posta en kommentar