Christina

Så vid midnatt spärrar jag upp ögonen och börjar fäkta med armarna. En myggjäkel har väckt mig med sitt surrande. Lättväckt, jag??!! Är det något kryp jag inte klarar av så är det just mygg. Det kliar satan och jag får stora bölder av myggbetten. Varför heter det bett egentligen?? Dom biter ju inte, som sticker…

Hur som helst… myggjäkeln surrade och jag såg den i ögonvrån några gånger, men jag lyckades inte få tag i den, så det var ju bara att kliva upp och gå ifrån sovrummet och hoppas på att myggan tröttnade och flög iväg om det inte fanns något blod där.

Så när jag står i köket och spolar kallt vatten så slår det mig vilken knepig dröm jag vaknade upp ifrån.

Min svåger, Klas, som var och hälsade på mig tillsammans med syster och lillfisen, letade efter en Pressbyrå för att han skulle ladda sitt kontantkort ”Patrik”. Robbanbox har man ju hört talas om men Patrikabbonemang vet ji sjutton vad jag fått det ifrån. Det var i allafall jättelång kö på Pressbyrån så vi försökte en annan kiosk vid nästa kvarter, men dom hänvisade till Pressbyrån som fanns i 5 olika städer i Sverige och så rabblande dom upp Sundsvall och fyra andra. Verkar gå dåligt för Pressbyrån som fått lagt ner på så många ställen 🙂

I drömmen hade även syster fått en till dotter som hon skulle döpa till Vendela, samma sak som våran plastkusin heter. Och det tyckte inte jag var så passande och sa det till syrran som då blev väldigt sur på mig.

I natt när jag stod där i köket kom jag ihåg drömmen som om allt precis hade hänt, men nu är mer än hälften bortglömt… bara några minnesflashar här och där från drömmen. En granne från mellanstadiet var med i drömmen och drog ner mig i nån lera i ett trångt utrymme, utomhusvattenruschkanor och mörka gångar för att ta sig till nästa- inte var det för nöjes skull heller utan mer som ett besvärligt sätt att ta sig dit man skulle.

Undra när tekniken kommer så man kan spara ner sina drömmar och titta på dom efterhand… Hahah… vad häftigt det skulle vara!

Efter en kvart av drömfilosoferande var jag tillbaka i sängen och myggan hade fattat vinken.

Posta en kommentar